به گزارش روابط عمومی دانشگاه نیشابور، روز چهارشنبه 14 اردیبهشت 1401 مراسم تودیع و معارفه روسای پیشین و جدید دانشگاه نیشابور همراه با برگزاری مراسم بزرگداشت مقام والای معلم با حضور حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی امام جمعه محترم شهرستان، جناب آقای دکتر فرخی معاون محترم حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جناب آقای دکتر جعفری معاون محترم مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جناب آقای جوان معاون محترم استاندار و فرماندار ویژه شهرستان، جناب آقای دکتر ارکانی و سرکار خانم دکتر چنارانی نمایندگان محترم شهرستان در مجلس شورای اسلامی، کلیه روسای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی شهرستان، کلیه اعضای محترم شورای اداری شهرستان، فرماندهان محترم ناحیه مقاومت بسیج و نیروی انتظامی و با حضور بسیاری از اعضاء محترم هیأت علمی و یاوران علمی گرامی دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جناب حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی ضمن عرض تبریک عید سعید فطر، بر لزوم اهمیت علم و دانش و‌ جایگاه اساتید در راستای تربیت جوانان تاکید فرمودند.

سپس جناب آقای دکتر رحمانی‌دوست، سرپرست محترم دانشگاه، ضمن ارائه گزارش تصویری از وضعیت کنونی دانشگاه و مشکلات موجود، به بیان اهداف و برنامه های خود پرداختند و لزوم همکاری و حمایت همه مسئولین شهرستان، از جمله نمایندگان محترم را در راستای ارتقای دانشگاه خواستار شدند. همچنین ایشان ضمن خیر مقدم به میهمانان گرامی، از حضور حداکثری اعضاء محترم هیأت علمی و یاوران علمی دانشگاه، مسئولین ناحیه مقاومت بسیج شهرستان، نیروی انتظامی و به طور ویژه از خیرین محترم که همیشه با دستان پرمهر خود یاری‌گر دانشگاه بوده اند قدردانی کرد.

در این مراسم، جناب آقای دکتر فرخی، معاون محترم حقوقی و امور مجلس وزارت عتف در سخنان خود به اهمیت نقش و فعالیت دانشگاه ها در جامعه و صنعت اشاره کرده و تآکید داشت که دانشگاه ها با همکاری نمایندگان محترم شهرستان در مجلس شورای اسلامی می بایست به عنوان اتاق فکر صنعت عمل نموده و زیرساخت های علمی و پژوهشی لازم برای صنایع را فراهم نمایند. وی خاطر نشان کرد که در همین راستا در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر اساس برنامه ارائه شده بر مبنای بیانیه گام دوم انقلاب و اسناد بالا دستی تبیین شده، حرکت به سمت حوزه های دانش بنیان مطرح است و به همین منظور در این وزارتخانه، معاونتی جدید به نام معاونت فناوری تشکیل شده است که با ایجاد سامانه ای کارآمد، ایده‌ها و نظرات در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه، مورد بررسی قرار می گیرد. وی تأکید داشت که دانشگاه ها باید با هم دلی و تلاش در راستای اهداف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گام بردارند و در این راه از تمام ظرفیت های موجود استفاده نمایند.

دکتر فرخی در ادامه افزود: دانشگاه نیشابور باید در راستای مأموریت خود که یک دانشگاه جامع است، برنامه ریزی و اقدام نماید و در راستای افزایش رشته های مورد نیاز صنعت گام بردارد. در سفر استانی رئیس جمهور مبلغ قابل توجهی برای دانشگاه تخصیص داده شده است و هزینه‌ای از اختیارات وزیر نیز برای تجهیز آزمایشگاه‌ها در نظر گرفته خواهد شد. همچنین مبلغ پنج میلیارد ریال برای تامین پرداخت بخشی از معوقات اعضای هیأت علمی و کارکنان اختصاص خواهیم داد. وی یادآور شد که تا کنون دانشگاه مشغول دانش و پژوهش بوده و در شهر حضور موثر برای حل مسائل نداشته لذا شایسته است دانشگاه اتاق فکر حل مسائل جامعه باشد. در اسرع وقت می بایست شورای موسسات و مراکز آموزشی و پژوهشی استان راه اندازی شود و از ظرفیت آن‌ها استفاده شود. همچنین برنامه ریزی های لازم صورت پذیرد تا توسعه یک مجموعه سبب تضعیف مجموعه و دانشگاهی دیگر در شهرستان نشود.  برای توسعه دانشگاه نیشابور باید تلاش شود همانگونه که طی این یک ماه نیز اقدامات بسیار مثبت و ارزشمندی رخ داده است. دکتر فرخی در پایان سخنان خود از تلاش های شبانه روزی دکتر رحمانی‌‌دوست قدردانی نموده و ابراز داشتند: دکتر رحمانی دوست فردی جهادی و انقلابی است و در مدت کوتاهی که از انتصاب ایشان می گذرد، با سفرهای پیاپی و دیدار با معاونین و مسئولین وزارت و با تلاش، پشتکار و پیگیری های خود، توانسته است اقدامات بسیار موثری انجام دهد و همچنین اعتبارات بسیار خوبی را برای مجموعه دانشگاه جذب نماید. ایشان همچنین در خصوص تخصیص اعتبارات به دانشگاه نیشابور قول همکاری و مساعدت ویژه دادند.

در این مراسم، تقدیرنامه صادره از سوی وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری برای جناب آقای دکتر حسن صادقی سمرجانی، رئیس پیشین دانشگاه به علت عدم حضور ایشان در جلسه، به نیابت به معاونت محترم اداری و مالی دانشگاه تقدیم شد. همچنین حکم سرپرستی دانشگاه توسط معاون محترم وزیر جناب آقای دکتر فرخی به جناب آقای دکتر رحمانی دوست سرپرست جدید دانشگاه اهدا شد.

شایان ذکر است، در این مراسم  از اساتید سرآمد آموزشی دانشکده ها تقدیر به عمل آمد. همچنین جناب آقای دکتر رحمانی دوست با اهدای لوح تقدیر و هدایایی که  به صورت شخصی تهیه شده بود، از اساتید و معلمین دوران تحصیل خود قدردانی نمود. در پایان این مراسم، جناب آقای دکتر درودی، رئیس محترم دانشگاه علوم پزشکی و جناب آقای دکتر رحمانی دوست سرپرست محترم دانشگاه، در حضور میهمانان اظهار داشتند:  ما دو دانشگاه  مجاور و همسایه هستیم و دست در دست هم، با برداشتن مرزها و دیوارهای بین دو ‌دانشگاه در کنار هم و با تمام توان، با دوستی و تعامل دوشادوش یکدیگر برای رشد و تعالی شهرستان خدمت خواهیم کرد.

گفتنی است، دکتر فرخی به همراه هیات رئیسه محترم دانشگاه از پروژه های عمرانی و سایر فضاهای دانشگاه بازدید کردند.