از زمان شروع شیوع ویروس کرونا، دانشمندان در تلاشند تا بدانند که چرا کودکان بسیار کمتر از بزرگسالان عوارض شدید ناشی از عفونت را تجربه می کنند. اکنون تحقیقات نشان می دهد که این پاسخ ممکن است در رگ های خونی سالم کودکان باشد.

کودکان فقط بخش کمی از مبتلایان به SARS-CoV-2، ویروسی که باعث COVID-19می شود را تشکیل می دهند. بر اساس یک نظرسنجی وسیع توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده در آتلانتا جورجیا، مشخص شد که کودکان 17 سال و کمتر که 22٪از جمعیت ایالات متحده را تشکیل می دهند، کمتر از 2٪از عفونت های تایید شده COVID-19را در سراسر ایالات متحده تشکیل می دهند و از 2.572 کودک که در این نظرسنجی قرار گرفته اند، تنها 5.7٪به بیمارستان رفته اند و تنها سه نفر درگذشتند.

چندین تئوری ارائه شده است تا توضیح دهند که چرا کودکان کمتر به این بیماری مبتلا می شوند. اینها شامل احتمال وجود واکنش ایمنی اولیه قوی تر و مؤثرتر از ویروس نسبت به بزرگسالان است، و این که ممکن است با در معرض قرار گرفتن ویروس های مشابه نسبت به آنها ایمن شده باشند. اما تعداد زیادی از محققان فکر می کنند که تفاوت بین بزرگسالان و کودکان ممکن است در وضعیت رگ های خونی آنها باشد.

مارسل لوی، هماتولوژیست بیمارستان کالج دانشگاهی لندن می گوید، این تئوری همچنین می تواند توضیح دهد که چرا افراد با شرایطی مانند دیابت و فشار خون بالا در معرض خطر جدی COVID-19قرار دارند.

اندوتلیوم به طور معمول در کودکان در مقایسه با بزرگسالان از وضعیت بسیار بهتری برخوردار است. پاول مانگل، خون شناس کودکان در پردیس کودکان ملبورن می گوید: "اندوتلیوم یک کودک کاملاً مناسب است و با افزایش سن بدتر می شود."

مانگل و دیگران فکر می کنند رگ های خونی کودکان نسبت به بزرگسالان می توانند در مقابل حمله ویروسی مقاومت کنند. این حقیقت که در معدود کودکان مبتلا به COVID-19لخته شدن بیش از حد و رگ های آسیب دیده وجود دارد، از این تئوری حمایت بیشتری می کند.

مانگل در تلاش است تا بفهمد چه اتفاقی می افتد وقتی ویروس وارد سلول های اندوتلیال می شود. او فکر می کند احتمالاً ارتباط بین سلول ها ، پلاکت ها و اجزای پلاسما درگیر در لخته شدن را مختل می کند و این شکست ارتباط باعث ایجاد لخته های اضافی می شود.

وی دو آزمایش را آغاز کرده است تا سعی کند این مکانیسم را بهتر بشناسد و ببیند آیا چیزی در مورد رگ های خونی بچه ها محافظ است که باعث می شود در پاسخ به عفونت ویروسی احتمال ایجاد لخته های اضافی کمتر باشد. در آزمایش اول ، تیم وی سعی در ایجاد شرایط درون رگ های خونی کودکان و بزرگسالان در آزمایشگاه می کند. آنها سلولهای اندوتلیال کشت داده شده آلوده به SARS-CoV-2را از سه منبع کودک ، بزرگسالان سالم و بزرگسالان مبتلا به بیماری عروقی گرفته و آنها را در پلاسما شستشو می دهند. با مقایسه نحوه ارتباط سلول های آلوده با سه نوع مختلف پلاسما، آنها باید بتوانند ببینند که چه چیزی باعث می شود تا سیگنالینگ در رگها خراب نشود.

مانگل امیدوار است که مطالعه نمونه از کودکان سرنخهایی راجع به آنچه در بعضی از بزرگسالان اتفاق می افتد سرنخ هایی ارائه دهد. او می گوید: "اگر بفهمیم که چه اتفاقی برای کودکان می افتد، می توانیم بزرگسالان را ترغیب کنیم تا آنها را کودک تر جلوه دهیم."

در آزمایش دوم ، این تیم پلاسمای کودکان و بزرگسالان مبتلا به COVID-19که حاوی پروتئینهایی است که توسط سلولهای آسیب دیده اندوتلیال آزاد شده اند، تجزیه و تحلیل می کند تا نشانگرهای احتمالی بیماری را تشخیص دهد.

kids

doi: 10.1038/d41586-020-01692-z