در راستای تفاهم نامه علمی پژوهشی منعقد شده بین دانشگاه نیشابور و معدن فیروزه روز چهارشنبه مورخ 7 خرداد 99 ریاست محترم دانشگاه نیشابور از معدن فیروزه بازدید نمودند. دراین بازدید که معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه نیشابور، جناب آقای دکتر باصفا و مدیر ارتباط با جامعه و صنعت سرکار خانم دکتر مختاری حضور داشتند مهندس فضلیانی مدیر عامل محترم شرکت تعاونی معدن فیروزه ضمن همراهی با ایشان به ذکر توضیحاتی در زمینه تاریخچه و ارزش این معدن پرداخته و گفت: معدن فيروزه نيشابور نه تنها از لحاظ معدني، اقتصادی و گردشگری، بلكه از لحاظ اعتبار جهاني خود و به عنوان يك سرمايه  زمین شناسی، معدنی و فرهنگی اهميت دوچنداني يافته است. بدون ترديد معدن فيروزه نيشابور يکي از قديمي ترين معادن جهان است و می توان آن را «قديمي ترين معدن فعال جهان» ناميد. سابقه فعالیت اين معدن به گواه شواهد سن سنجی  تا 6372 سال پيش به اثبات رسيده است ولي به جرأت مي توان قدمت معدن را بيشتر از آن نيز برآورد نمود. بعلاوه از نظر کیفیت فیروزه تولیدی نیز (با وجود كشف و راه اندازی معادن زیادي در آمريكا و چين در سال های اخیر) کماکان فیروزه نیشابور به عنوان مرغوب ترین فیروزه جهان مطرح می باشد. دليل تمايز فيروزه نيشابور از ديگر فيروزه هاي موجود در جهان رنگ و کیفیت بي نظير و منحصر به فرد آن است. به صورتي كه در اغلب نقاط جهان فيروزه نيشابور را با نام اختصاصي « فيروزه آبي» مي شناسند.

وی اضافه کرد: معدن فیروزه نیشابور در مجموع حدود هفت هزار سال فعال بوده و براساس برآوردهای انجام گرفته هشت هزار تن ذخیره معدنی دارد و با احتساب اینکه سالانه 50  تن فیروزه از این معدن استخراج می‌شود به نظر می‌رسد ۲۰۰ سال دیگر بتوان این معدن را فعال نگه داشت. ایشان به همکاری و تعامل خوب دانشگاه نیشابور با این شرکت اشاره نمود و افزود: ما به صورت جدی همکاری علمی پژوهشی را با دانشگاه نیشابور دنبال مینماییم و به نظر می‌رسد فعالیت علمی در این معدن از میانگین معدن کاری علمی در کشور بیشتر باشد. معدن فیروزه با  بیش از 160 نفر پرسنل شاغل یکی از موفق ترین معادن کشور در زمینه کارآفرینی بوده و با ایجاد هزاران نفر اشتغال غیر مستقیم یکی از بزرگترین صنایع استان را بوجود آورده است.