نشست علمی از ایروان تا نیشابور امروز چهارشنبه 16 اسفند ماه در دانشگاه نیشابور در محل آمفی تئاتر دانشکده هنر برگزار شد. این نشست با همکاری مدیریت روابط بین الملل دانشگاه و اعضای هیات علمی گروه های زبان و ادبیات فارسی و زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه نیشابور برگزار گردید. همچنین در این رویداد پژوهشی که در سالن آمفی تئاتر دانشکده هنر دانشگاه برگزار شد اساتید و محققان ایرانشناس دانشگاه دولتی ایروان به ایراد سخنرانی پرداختند.

این نشست از ساعت 8:30 صبح با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز گردید و با استقبال فراوان اساتید و دانشجویان علاقه مند به حوزه پژوهش در زمینه زبانشناسی ادامه یافت. در آغاز جناب آقای دکتر حسن صادقی سمرجانی ضمن ارائه توضیحات بسیار سودمند درباره کشور ارمنستان در حوزه های علوم دانشگاهی، از طرف دانشگاه نیشابور اعلام آمادگی نمودند تا به یاری اساتید این دو دانشگاه پروژه های علمی – پژوهشی اجرایی بشود. سپس پروفسور وارطان وسکانیان با موضوع لایه ی وام واژه های فارسی در ترکی آذری به ایراد سخنرانی پرداختند. پس از آن دکتر هاکوپ آوچیان درباره برخی ویژگی های مشترک آوایی و لغوی زبان تالشی و فارسی خراسانی و نیز آقای دکتر هاشم صادقی محسن آباد عضو هیات علمی دانشگاه نیشابور درباره سهم مطالعات گویشی در بازشناسی متون ادبی سخنرانی نمودند.